10 Aralık 2010 Cuma | By: Necmettin Tetik

2010 Sedat Simavi Ödülleri”ni kazananlar belli oldu!..

Ödüller 27 Aralık saat 19.00’da, İstanbul Modern’de düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek!





“2010 Sedat Simavi Ödülleri”ni kazananlar belli oldu!..

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2010 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarına verilecek ödüller açıklandı. TGC’nin kurucu başkanı Sedat Simavi adına 33 yıldan bu yana sürdürülen ödüller; gazetecilik, radyo, televizyon, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri, görsel sanatlar ve spor alanlarında veriliyor. Ödüller 27 Aralık saat 19.00’da, İstanbul Modern’de düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

SEDAT SİMAVİ MEZARI BAŞINDA ANILACAK
Bu arada, 11 Aralık 1953’de yaşamını yitiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti kurucu başkanı Sedat Simavi ölümünün 57. yılında Kanlıca’daki mezarı başında bugün saat 11.00 de anılacak. Anma törenine daha önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyeleri katılacak.

Ödülleri bu yıl kazananlar ve eserleri şöyle:

GAZETECİLİK ÖDÜLÜKerim Ülker (Sabah Gazetesi muhabiri) Vatan Gazetesi’nde yayınlanan “Eski Orman Bakanı Osman Pepe’nin İcraatları”  konulu haberleriyle

Seçici Kurul ayrıca, Murat Sabuncu’yu Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan “Mavi Bebek’in Kaderi İsrail’in Elinde” başlıklı haberi nedeniyle övgüye değer gördü.

RADYO ÖDÜLÜ
Saadet Baykal, TRT’de yayınlanan “Portede Hüzün: Fado” adlı radyo programıyla.

Seçici Kurul ayrıca, Necmettin Tetik’i NTV Radyo’da yayınlanan “Mikrofondaki Hayalet” adlı radyo programı nedeniyle övgüye değer gördü.

TELEVİZYON ÖDÜLÜ
Gül Büyübeşe Muyan, TRT’de yayınlanan “Kaybedenler” adlı televizyon programıyla.

Seçici Kurul ayrıca, İHA muhabiri Necmi Ertuş’u  “Oğlum Olmadan Asla” adlı haberi nedeniyle övgüye değer gördü.

EDEBİYAT ÖDÜLÜ
Adnan BİNYAZAR, “Edebiyat ve Toplum” adlı deneme kitabıyla.

SOSYAL BİLİMLER ÖDÜLÜ
Dr. Ayşe Yetişkin Kubilay, “İstanbul Haritaları 1422 – 1922” adlı eseriyle.

Seçici Kurul ayrıca, Prof. Dr. Emre Dölen’ i  “Türkiye Üniversite Tarihi ( 5 cilt)” adlı çalışması nedeniyle övgüye değer gördü.

FEN BİLİMLERİ ÖDÜLÜ
Prof. Dr. Erdal Arıkan, “Kutupsal Kodlama: İkili-Girişli Kanallarda Kapasiteye Erişen Kodlar İnşası İçin Yapıcı Bir Yöntem” adlı eseriyle.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÖDÜLÜ
Seçici Kurul, yarışmaya başvuran eserler içinde bu yıl Yönetmelik şartlarına uygun, ödüle değer bir araştırma bulunmadığına karar verdi.

GÖRSEL SANATLAR ÖDÜLÜ
Yrd. Doç. İrfan Okan, “Evin Sanat Galerisi ‘Arafta Unutulanlar’ resim sergisi” ile.

SPOR ÖDÜLÜ
Nevin Yanıt “Avrupa Atletizm Şampiyonası 100 metre engelli 1'ncisi” olması nedeniyle.

Seçici Kurul ayrıca, A Milli Erkek Basketbol Takımı’nı  “Dünya Basketbol Şampiyonası 2'ncisi” olması nedeniyle övgüye değer gördü.

9 yorum:

Ece K dedi ki...

Necmettincigim, ne kadar guzel bir haber bu. Tebrik ederim. Adini hep boyle guzel islerle duymak cok gurur verici arkadasim.

GALERİ EBRU dedi ki...

Canımmmm, çoktan hakettiğin ve sana en yakışan ödüllerden biri geldi! Darısı diğerlerinin başına:) Seninle tarifsiz gurur duyuyorum ve yürekten tebrik ediyorum!!!

Necmettin Tetik dedi ki...

Sevgili Ece, nezaketin ve içtenliğin için çok teşekkür ederim. İnşallah daha da güzel işler de gelecektir. Dünyanın her neresindeysen çook sevgi ve selam!!! :)))

Necmettin Tetik dedi ki...

Projelerimin ete kemiğe bürünmemiş hallerini en yakından bilen biri olarak asıl ben sana sevgin, desteğin ve her daim yanımda olduğun için çok teşekkür ederim bitanem!!!! Dediğin gibi darısı diğerlerinin başın! ;)

Unknown dedi ki...

Canim arkadasim,guzel dostum nasil duygulandim ve mutlu oldum kelimelerle tarif edemem.TEBRIKLER,eminim daha cok kereler bu mesaji yazicam sana.Bana bu tarifsiz duygulari yasattigin icin tesekkurler.Ozlem Karacali

Sabahattin Gencal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
14 Şubat Dünya Öykü Gününde DAMLA/ ÖYKÜ ÖZEL SAYISINI çıkarmayı düşünüyoruz. Bu konudaki çağrımız “Bloglardan Seçmeler”de yayınlandı. Özel sayı için öykülerinizi göndermenizi önemle rica ediyoruz.
Not: Sitemizi ziyaret edenlerin sayısı sınırlıdır. Biz de birçok siteye ulaşamıyoruz. Onun için de yardımlarınızı bekliyoruz. Bu etkinliğe katılmaları için bloglarda yazanları teşvik ederseniz memnun olurum.
İyi günler dileğiyle.

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
Bir çalışmanız "Bloglardan Seçmeler"de yayınlandı.
Hayırlı günler dileğiyle.

Adsız dedi ki...

Değerli blog yöneticisi sitenizden çok memnun kaldık. Dell notebook tamiri olarak başarılasrınız devamını dileriz.

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.